3 sätt att få ett säkrare hem

3 sätt att få ett säkrare hem

Hemmet är vår tryggaste plats, eller i alla fall är det meningen att det ska vara så. Det finns dock många saker man kan råka ut för i sitt eget hem, alltifrån ett inbrott till en eldsvåda. Det finns många saker man kan göra för att öka säkerheten i sitt hem, bland annat genom att installera ett bra hemlarm men också genom flera mindre åtgärder.

Se över dörrar och fönster

Dörrar och fönster är inbrottstjuvarnas passage in i många hus och hem, även om dom är stängda och låsta som dom ska. Här gäller det att se till att man har rejäla dörrkarmar och gärna skyddade gångjärn för att försvåra för tjuven att ta sig in. Det kan faktiskt vara värt att byta ut både dörrar och fönster till inbrottssäkra modeller om det är så att dom man har i dagsläget har väldigt många år på nacken. Äldre fönster och dörrar är nämligen inte alls lika säkra som dagens moderna varianter.

Skaffa ett hemlarm

Att installera ett hemlarm i sin villa eller lägenhet gör att man kan känna sig trygg och säker vare sig man befinner sig i sitt hem eller inte. Man larmar på när man går och lägger sig om kvällen och när man åker till jobbet på dagen. Vill man så kan man skaffa ett hemlarm som är direktkopplat till larmcentral för att öka tryggheten ytterligare. Verisure är en av larmleverantörerna i Sverige som erbjuder denna tjänst men det finns även mycket annat att välja bland. Är man intresserad av vad Verisure har att erbjuda kan man besöka deras hemsida, lämna sina uppgifter och bli uppringd för personlig rådgivning kring olika larmsystem.

Brandprodukter nära till hands

Precis som att ett hemlarm skapar en enorm trygghet så gör även olika produkter som kan skydda mot brand det. För det första ska man givetvis helst ha flera fungerande brandlarm placerade i hemmet och även här kan man få bra hjälp hos till exempel Verisure. Det finns många larmsystem som inkluderar brandlarm vilken är en stor fördel om det skulle börja brinna när man inte är hemma. Man ska även se till att man har en korrekt placerad brandsläckare och brandfilt, gärna i direkt anslutning till sin eldstad om man har en sådan. Har man en villa i två plan ska man se till att ha en på varje våning.