Varför Reklamflaggor?

Marknadsföring är en dynamisk och mångsidig process där företag strävar efter att kommunicera sitt varumärkes värde och produkter till potentiella kunder. En unik och effektiv metod för att fånga målgruppens uppmärksamhet är användningen av reklamflaggor. Dessa flaggor är inte bara kostnadseffektiva utan erbjuder också en visuell närvaro som kan skilja sig markant från traditionella reklamkanaler.

Varför Reklamflaggor?

Reklamflaggor erbjuder flera fördelar som gör dem till ett attraktivt val för marknadsförare. De är synliga på långt håll, lätta att installera och kan flyttas mellan olika platser vid behov. Dessutom tillåter de en hög grad av anpassning, från färger och logotyper till budskap och erbjudanden, vilket gör dem idealiska för kampanjer och event.

Designprocessen för reklamflaggor är avgörande för att säkerställa att de effektivt kommunicerar varumärkets budskap. Det krävs en balans mellan kreativitet och enkelhet för att skapa flaggor som är både tilltalande och lättförståeliga. Att inkludera varumärkets färger, logotyp och en klar uppmaning till handling kan öka igenkänningen och responsen från målgruppen.

Material och Hållbarhet

Val av material för reklamflaggor påverkar inte bara deras hållbarhet utan också hur budskapet presenteras. Material som tål väder och vind, såsom polyester, är att föredra för utomhusbruk. En högkvalitativ tryckprocess garanterar dessutom att färgerna förblir klara och budskapet synligt även under tuffa förhållanden. En genomtänkt placering av reklamflaggor kan avsevärt öka deras effektivitet. Placering vid högt trafikerade vägar, nära företagets lokaler eller vid eventuella evenemangsplatser kan maximera exponeringen. Det är också viktigt att beakta lokala regler och tillstånd för placering av reklamflaggor i offentliga utrymmen.

Digital Integration

I en alltmer digitaliserad värld blir integrationen av traditionella och digitala marknadsföringsstrategier allt viktigare. QR-koder eller hashtags på reklamflaggor kan skapa en sömlös övergång från fysisk till digital närvaro, och uppmuntra målgruppen att interagera med varumärket online.

Att mäta effektiviteten av reklamflaggor är en utmaning men avgörande för att förstå deras påverkan på marknadsföringskampanjer. Genom att observera trafikflöde, interaktioner och eventuell ökning av försäljning eller webbtrafik kan företag få insikt i flaggornas ROI (return on investment).

Framtidens Reklamflaggor

Med teknologiska framsteg och förändrade konsumentbeteenden kommer reklamflaggor att fortsätta att utvecklas. Innovativa material, digital integration och anpassade designlösningar kommer sannolikt att öka deras relevans och effektivitet som ett verktyg för marknadsföring. Framtiden för reklamflaggor ser ljus ut, med möjligheter att engagera målgrupper på nya och kreativa sätt.

Erfarna företagsmäklare i Stockholm

Servicemäklarna är en erfaren företagsmäklare baserad i Stockholm med kontor på Karlavägen 5 på Östermalm. De har många års erfarenhet av att förmedla försäljningar av företag och kommersiella lokaler i Stockholm med omnejd. Besök https://servicemaklarna.se/ för kontakt.

Specialiserade på små och medelstora företag

Företaget vänder sig till små och medelstora företag som frisörer, butiker, caféer, pizzerior, restauranger, hotell och campingar. Servicemäklarna hanterar hela försäljningsprocessen, från värdering och marknadsföring till förhandlingar och avtalsskrivning. Detta gör att säljaren kan fokusera på att driva verksamheten fram till dess att en köpare hittats. Enligt Servicemäklarna är framgångsfaktorerna för deras verksamhet engagemang, lyhördhet, ärlighet och kontinuerlig återkoppling till kunderna. De arbetar nära sina uppdragsgivare under hela processen. All kommunikation sker konfidentiellt om säljaren så önskar.

Vikten av god förberedelse inför en försäljning

Inför en försäljning rekommenderar Servicemäklarna att säljaren förbereder sig i god tid, gärna flera månader innan. Det ger utrymme att sätta rätt försäljningspris baserat på konjunkturläget och att planera för eventuella skatteeffekter. Ett välskött företag med god lönsamhet har bättre förutsättningar att sälja till ett bra pris. Vid värdering av en lokal är affärsläget den viktigaste parametern. Det måste finnas en attraktiv marknad utanför lokalen för att motivera priset för en presumtiv köpare. I vissa fall tackar Servicemäklarna nej till uppdrag om läget eller hyresnivån gör att en försäljning inte bedöms möjlig.

Stort nätverk presumtiva köpare

Servicemäklarna har ett stort kontaktnät bland presumtiva köpare i Stockholm. Det ger goda möjligheter att hitta rätt typ av köpare till varje enskild rörelse. Inte sällan kommer köparna från samma bransch och har därmed förutsättningar att driva verksamheten vidare med framgång. Ett exempel är annonsen om en blomsterbutik vid Södra Station som är ute till försäljning via Servicemäklarna. Butiken beskrivs som väletablerad med låga lokalkostnader, vilket gör den till ett attraktivt förvärv för någon som vill ta över en befintlig verksamhet. Företaget har en uttalad ambition att bedriva sin verksamhet på ett hållbart sätt, både ur ett samhälls- och miljöperspektiv.

De strävar efter att inspirera andra i branschen att göra detsamma. På så sätt kan de bidra till en sund och positiv utveckling. Sammanfattningsvis är Servicemäklarna en mycket erfaren aktör inom förmedling av företagsförsäljningar i Stockholm. De erbjuder en professionell process där säljarens intressen alltid sätts främst. Genom sitt stora nätverk och branschkunnande kan de matcha säljare och köpare på ett optimalt sätt.

Den bästa tradingplattformen

Att välja rätt tradingplattform är avgörande för att lyckas med sin trading. Med så många alternativ på marknaden kan det vara svårt att veta vilken som är den bästa tradingplattformen. Här är några viktiga faktorer att överväga. En bra tradingplattform bör erbjuda tillgång till flera marknader, till exempel aktier, valutor, råvaror och kryptovalutor. Det ger större flexibilitet att handla olika tillgångar från samma plattform. De bör också ha konkurrenskraftiga spreads och courtage för att minska dina totala tradingkostnader.

Lättanvänd gränssnitt

Ett användarvänligt gränssnitt är nyckeln till en bra upplevelse. Den bästa tradingplattformen har ett gränssnitt som är lätt att navigera och förstå. Diagram och verktyg bör vara lätta att hitta och använda. Plattformen bör också vara fullt responsiv för att fungera väl på både dator och mobil. Ett bra charting-verktyg är också viktigt för att analysera marknader och fatta tradingbeslut. De bästa plattformarna har avancerade charting-paket med många indikatorer och ritverktyg. Det gör det enklare att utföra teknisk analys på hög nivå.

Tillförlitlig orderutförande

Snabb och pålitlig orderutförande är avgörande på en volatil marknad. Den bästa tradingplattformen använder sig av modern teknik för att säkerställa att dina ordrar utförs utan fördröjningar. De bör också erbjuda olika ordertyper, inklusive stop loss-ordrar, för att hjälpa dig hantera risker. Plattformen bör också ha hög tillgänglighet och vara stabil under perioder av hög volatilitet och tradingvolymer. Avbrott i tjänsten kan leda till missade möjligheter eller oväntade förluster. De bästa tradingplattformarna har inbyggd redundans för att minimera risken för driftstopp.

Mobil applikation

Många traders föredrar att handla från sina mobila enheter. Därför är en bra mobilapplikation viktig för en fullständig tradingupplevelse. Den bästa tradingplattformen har en högkvalitativ native app för både iOS och Android. Applikationen bör erbjuda samma funktioner och verktyg som webbplattformen. Det gör att du kan övervaka dina positioner, placera trades och utföra analyser var som helst. Push-notiser för orderutförande, nyheter och prisalerts är också användbara funktioner i en mobil tradingapp.

Utbildningsresurser

De bästa tradingplattformarna erbjuder omfattande utbildningsresurser för att hjälpa traders på alla kunskapsnivåer. Detta kan inkludera tradingguider, videokurser, webinarier och ett kunnigt kundsupportteam. Utbildningsmaterial som förklarar tradingkoncept, strategier och plattformens funktioner gör det mycket enklare att komma igång. Det ger också självförtroendet att utforska mer avancerade strategier för att förbättra sina resultat över tid.

Säkerhet

Säkerhet måste vara en topprioritet när man väljer en tradingplattform eftersom den hanterar dina pengar och personuppgifter. Den bästa tradingplattformen använder branschledande säkerhetsteknik som SSL-kryptering och tvåfaktorsautentisering. De bör också erbjuda säkra bankmetoder och hålla dina medel åtskilda från företagets medel på segregerade konton. Detta ger ett extra lager av skydd ifall plattformen skulle råka ut för en säkerhetsincident. Genom att välja en pålitlig tradingplattform med bra säkerhet kan du handla med självförtroende och veta att dina tillgångar är skyddade.

Bästa tradingplattform har ett användarvänligt gränssnitt, snabb och pålitlig orderutförande, en fullfjädrad mobilapp samt omfattande utbildningsresurser. Lika viktigt är en plattform som erbjuder hög säkerhet för dina tillgångar och data. Genom att överväga dessa nyckelfaktorer kan du hitta den bästa tradingplattformen för dina specifika behov och tradingstil. Det kommer ge dig de bästa förutsättningarna för framgångsrik trading.

Vad är en kontokredit med utbetalning via Swish?

Vad är en kontokredit med utbetalning via Swish?

Det kan vara utmanande att hitta rätt i djungeln av lån och krediter på nätet. Det finns nämligen många olika alternativ att välja mellan där ute på marknaden. Men det är viktigt att förstå sig på de olika alternativ som finns och välja det rätta för ditt unika ändamål. Detta oavsett om du letar efter ett bostadslån, ett privatlån eller en kontokredit med utbetalning via Swish. Läs vidare för att få mer information om några av de vanligaste varianterna!

En kontokredit med utbetalning via Swish är en modern kredit

Du känner säkert till de så kallade SMS-lånen, eller snabblån som de också kallas. Dessa är små, kortfristiga lån som du snabbt kan ansöka om via nätet. De har ofta ganska höga räntor och är tänkta att betalas tillbaka inom en kort tidsperiod. Detta är dock inte den enda lösningen som är smidig och populär.

Ett annat bra alternativ som stämmer in på denna beskrivning är en kontokredit med utbetalning via Swish. Dessa krediter ger dig ett kreditutrymme som du kan använda för att låna pengar om och om igen. Dessutom beräknas räntan bara på det belopp du faktiskt använder.

Eftersom du smidigt och enkelt kan överföra pengar till ditt bankkonto ökar kreditens flexibilitet och tillgänglighet. Och du betalar som sagt bara ränta på det belopp du faktiskt utnyttjar. Därmed kan detta alternativ ofta vara fördelaktigt jämfört med traditionella lån.

Detta bör du tänka på när du överväger att låna pengar

Det finns vissa saker som du bör tänka på när du funderar på att låna pengar. Detta oavsett vilken typ av lån eller kredit du har tänkt använda. Till exempel bör du tänka på att:

 • Oavsett vilken typ av lån du tar: Alltid läsa det finstilta och förstå de fullständiga villkoren, inklusive ränta och avgifter.
 • Om du använder en högkostnadskredit: Vara medveten om räntesatser och eventuella avgifter när du öppnar en kontokredit med Swish eller använder något annat modernt kreditalternativ. Dessa kan nämligen kosta mer än vad traditionella lån gör.

Genom att ha dessa faktorer i åtanke kan du göra det rätta valet för dig.

Flexibiliteten och skalbarheten med att hyra ssk

Flexibiliteten och skalbarheten med att hyra ssk

Inom hälso- och sjukvården är personalen en av de viktigaste resurserna och mest kritiska komponenterna när det kommer till att erbjuda en effektiv och högkvalitativ vård. En av de frågor som har diskuterats allra mest på senare tid är användningen av bemanningsföretag för att täcka gapet mellan behovet av sjuksköterskor och tillgången på sådana. I den här artikeln fokuserar vi på två goda skäl att hyra ssk via ett bemanningsbolag: flexibiliteten och skalbarheten.

Flexibelt att hyra ssk via ett bemanningsföretag

Som arbetsgivare är flexibiliteten i att hyra ssk via ett bemanningsföretag lockande utifrån två faktorer:

 • Det kortsiktiga behovet. Vårdgivare står ständigt inför utmaningar såsom tillströmningen av patienter med akuta tillstånd samt säsongsbunden efterfrågan och oväntad personalbrist. Genom att hyra in sjuksköterskor via ett bemanningsföretag kan man som arbetsgivare snabbt anpassa sig till dessa förändrade förhållanden.
 • De specialiserade färdigheterna. Bemanningsföretag har ofta ett stort stall av kvalificerade sjuksköterskor med olika specialiseringar och kompetenser. Det är därmed möjligt för vårdgivare att snabbt hitta en lämplig ersättare med rätt kompetens. Detta kan vara tidskrävande och komplicerat att göra genom traditionell rekrytering.

Skalbarheten gör det möjligt att anpassa tjänsten efter behovet

Den andra faktorn som vi vill lyfta fram är skalbarheten:

 • Möjligheten att skala upp. I tider av ökad efterfrågan kan bemanningsföretag snabbt förse en vårdgivare med det efterfrågade antalet sjuksköterskor. Det är särskilt attraktivt att hyra ssk i samband med en pandemi eller en lokal hälsokris, men även i andra fall. Genom att göra detta kan man minska belastningen på den ordinarie personalen och upprätthålla en hög vårdkvalitet.
 • Möjligheten att skala ner. Om en vårdgivare genomgår en tid av låg tillströmning av patienter kan användandet av bemanningsföretag minska de fasta kostnaderna till följd av en överanställning. Det är nämligen möjlighet att skala ner tillgången på sjuksköterskor på samma sätt som man snabbt och enkelt kan skala upp antalet sådana. Detta utan att behöva genomföra långsiktiga förändringar, som att säga upp personal.

Så även om det finns risker att beakta ger den ökade anpassningsförmågan en unik fördel. Därför väljer många vårdgivare sig till bemanningsföretag för att bättre möta såväl kort- som långsiktiga behov av vård.

Överväg att öppna en kreditlina hos kreditgivaren Brixo

Överväg att öppna en kreditlina hos kreditgivaren Brixo

Säg att du behöver upp till 50 000 kronor för att kunna betala din tandläkarräkning, renovera din bostad eller betala skulder av olika slag. Vad ska du då göra för att fort få tillgång till dessa pengar, om du inte har dem liggandes i din sparbuffert? Du kan välja att besöka kreditgivaren Brixo och ansöka om att få öppna en kontokredit hos dem. Genom att göra detta kan du nämligen lån mellan 3 000 och 50 000 kronor genom att nyttja din kreditlina.

Innan du gör slag i saken och öppnar en kreditlina hos Brixo (https://brixo.se/) behöver du dock tänka igenom saken noggrant. För stora ekonomiska beslut som detta bör du inte fatta utan att först ha grunnat lite grann på det hela.

Ta reda på om du faktiskt behöver låna pengar och hur mycket

Den första åtgärden som du bör vidta är att ta reda på om du faktiskt behöver låna pengar överhuvudtaget. Om du kommer fram till att så är fallet behöver du sedan fundera över hur mycket pengar du skulle behöva låna. Det är nämligen stor skillnad på att låna till exempel 5 000 eller 50 000 kronor.

Därför bör du fråga dig själv av vilken anledning du vill kunna låna pengar i första läget. Har du tänkt använda de lånade pengarna för att betala av andra skulder eller kanske för att kunna betala en oförutsedd utgift? Därefter behöver du ta reda på om du faktiskt har råd att betala tillbaka lånet eller krediten. Först därefter kan du gå vidare och göra din ansökan.

3 skäl att ansöka om en kontokredit hos Brixo

Har du kommit fram till att du behöver låna pengar och att du kommer kunna betala tillbaka dem? Bra, då kan du skrida till verket och ansöka om en kontokredit hos Brixo. Det finns flera fördelar med att göra detta:

 • Öppna en användbar kreditlina. Denna kreditgivare låter dig öppna en kontokredit med ett kreditutrymme på mellan 3 000 och 50 000 kr.
 • Snabb utbetalning. Generellt sett sker utbetalningen av de lånade pengarna redan samma dag.
 • Låna med betalningsanmärkning. Du kan bli beviljad en kredit även om du råkar ha en betalningsanmärkning.

Vet mer om giftcards och gåvokort

Giftcards och gåvokort kan vara en utmärkt present till någon du tycker om – eller till dig själv. Att köpa dom kommer med fördelar som att mottagaren själv kan välja pryl att köpa, och att det kan finnas möjlighet att kombinera rabatter och erbjudanden (läs mer om det nedan).

Giftcards och gåvokort – ger flexibilitet

Några menar kanske att det är opersonligt att ge bort giftcards och gåvokort– du känner mottagaren bäst – men visst är det en gåva som uppskattas av många. Det ger flexibilitet och frihet till mottagaren, som kan köpa vad han eller hon vill ha mest i en given butik eller köpcentrum.

Flexibelt – men med villkor

Dock kommer presentkort med villkor. Till exempel är det vanligt att följande gäller:

 • Du får inte byta presentkortet mot kontanter
 • Presentkortet har en begränsad giltighetstid.

Att presentkortet inte kan bytas gör på ett sätt att det blir mindre flexibelt. Köper du till exempel ett par byxor som visar sig vara fel storlek eller färg så kan mottagaren oftast byta dom. Med giftcards och gåvokort gäller det att du köper från rätt butik. Det finns också presentkort som gäller för hela köpcentrum, för den som vill ha ett extra säkert kort.

Present för ”rätt” summa

Enklare blir det också för att du själv kan välja en summa du vill ge bort, istället för att hitta en bra present som samtidigt kostar ungefär så mycket du vill spendera. När det gäller nära vänner och familj kanske summan är mindre viktig, men när det kommer till bekanta så kan det kännas mer angeläget att inte spendera för lite eller för mycket. Med giftcards och gåvokort kan du spara både tid och huvudvärk.

Hack: erbjudanden kan i vissa fall kombineras

Många gånger går det inte att kombinera erbjudanden hos en butik. Med ett presentkort kan det dock vara möjligt, eftersom presentkorten i sig ibland ger rabatt. Säg att du får 5 % rabatt på ett gåvokort – det kan då som regel användas för att utnyttja de erbjudanden som butiken eller köpcentrumet har för tillfället.

Dubbel rabatt är möjlig, alltså. I sådana fall gäller det att hålla utkik och kanske till och med söka aktivt efter presentkort med rabatt på, eftersom det kan vara ganska svårt att hitta.

Räkna på räntekostnaden på ett företagslån

Inför att ett företagslån tecknas är det genomtänkt att beräknas kommande räntekostnad samt månadskostnad. Detta för att kunna planera kommande kostnader i budgeten.

Räkna på räntan

Att räkna ut den årliga räntekostnaden på ett företagslån sker på följande sätt:

 • Omvandla räntan till decimalform
  Om räntan är 4 % innebär det i decimalform 0,04. Är nivån på 4,5% blir det 0,045.
 • Multiplicera lånebeloppet med räntan
  Andra steget är att multiplicera totalt lånebelopp med gällande räntesats. Om ett företagslån tecknas på 50 000 kronor och räntan är på 8 % blir det följande formel:
  50 000 kr * 0,08 = 4000 kronor
 • Dividera med 12
  För att beräknas räntekostnaden per månad divideras den årliga kostnaden med 12. I detta fall blir det alltså 4000/12 = 333 kronor.

Detta lån kommer därmed att kosta företaget 333 kronor per månad. Detta utöver eventuell amortering. Sker betalning per kvartal kan månadsräntekostnaden multipliceras med 3. I detta fall innebär det en kvartalskostnad på 999 kronor.

Amortering på företagslån

Utöver ränta sker en amortering varje månad eller en gång per kvartal. Detta räknas inte som en kostnad för företaget eftersom det enbart är återbetalning av lånat belopp. Däremot behöver företaget ha en budget som innebär att det finns likvida medel att betala den löpande amorteringen. Hur stor amorteringen blir per månad beror på lånebeloppets storlek samt amorteringstid.

Räkneexempel

Ett företagslån tecknas på 100 000 kronor och med en ränta på 5%. Företaget väljer en amorteringstid på 5 år och behöver därmed betala ca 2084 kronor per månad. Den totala kostnaden (ränta) som betalas under dessa 5 år är ca 12 700 kronor. Ett annat företag väljer också att låna 100 000 kronor. Även detta lån har 5 % i ränta. Men istället för 5 år väljs en amorteringstid på 3 år. Då kommer den totala månadsbetalningen att bli ca 3200 kronor. Efter dessa 3 år har företaget betalat totalt 7 700 kronor i ränta.

Som visas ovan innebär alltså en snabbare amorteringstid högre månadsbetalning men en totalt lägre kostnad. Det kan vara lockande att välja längre amorteringstid på ett företagslån för att därmed få ner totala summa som måste betalas varje månad men det innebär alltså en högre totalkostnad i längden. De flesta kreditbolag som erbjuder företagslån har uträknare på sin hemsida där det går att testa sig fram med lånebelopp, ränta och amorteringstid.

Liten enskild firma? Överväg att skaffa ett redovisningsprogram online

För dig som har en mindre enskild firma är det inte alltid lönt att leja ut redovisning och bokföring på en extern firma. Samtidigt kan en hel del tid och energi gå åt, om man ska göra det manuellt. Idag finns det en mängd redovisningsprogram på nätet, som till exempel kan komma med följande fördelar:

 • Support under stora delar av dygnet
 • Möjlighet att sammanställa momsrapport i fil

Ett redovisningsprogram på nätet hjälper dig att hålla koll

När du sköter din egen redovisning är det också du som har bäst på koll på allt. Det kan hjälpa dig att få en ännu bättre koll på vad du behöver göra för att öka företagets lönsamhet. Givetvis kan du få samma information från en redovisningsfirma, men att själv ha minutiös koll på ekonomin är knappast en nackdel.

Många redovisningsprogram sorterar transaktionerna själva efter en tid. Ofta behöver du själv bara välja bokföringskonto första gången – därefter ges samma konto på liknande transaktioner som förslag. I många stämmer förslagen, och då kan det vara så enkelt som att trycka på ”OK”. Har du mest återkommande utgifter och intäkter, och inte särskilt många nya köp, så fungerar det friktionsfritt.

Det kan vara det bästa ekonomiska valet

Om du inte har särskilt stor ekonomi i firman kan du spara en hel del pengar på att själv göra bokföringen i ett redovisningsprogram. Medan kostnaderna visserligen varierar från program till program, så är det för många mindre aktörer ett sunt ekonomiskt val.

Ofta betalar du per kvartal eller per månad. Som ett exempel på vad det kan kosta, så tar ett av de stora programmen på marknaden en avgift som börjar på 189 kronor i månaden. Då ingår gratis support.

Det går snabbt

Moderna redovisningsprogram är ofta ganska duktiga på att göra det enkelt för dig. Som nämnt under rubriken ovan, ”Ett redovisningsprogram på nätet hjälper dig att hålla koll”, så kan programmen ofta känna igen dina transaktioner. På så vis är det många gånger bara att trycka på ”OK” vid bokföringen.

Oftast får du också en god överblick tack vare olika rapporter, så som balansrapporter och resultatrapporter. Momsrapporter brukar också vara lättöverskådliga, om du någon gång vill gå tillbaka i företagets ekonomi.

Lycka till!

Så kan du jämföra mäklararvoden i Stockholm

Så kan du jämföra mäklararvoden i Stockholm

Om du ska sälja din bostad finns det en stor sannolikhet att fastighetsaffärer ligger ganska långt utanför din bekvämlighetszon. Du är förmodligen inte den person som är bäst lämpad att granska de juridiska dokument som är inblandade i en bostadsaffär eller att veta vilket utgångspris som är det mest optimala. Därför bör du jämföra mäklararvoden i Stockholm och anlita någon som kan detta bättre än du.

För som tur är finns det yrkesmän och -kvinnor vilka har detta som yrke och är specialiserade på bostadsaffärer. Dessa personer är betydligt mer bekanta med allt pappersarbete som är involverat i processen och även mer bekväma att hantera detta. Som du säkert förstår räcker det med några enskilda små misstag i pappersarbetet för att du ska förlora väldigt stora pengar. Därför rekommenderar vid att du jämför alla mäklare i Stockholm och därefter anlitar en duktig fastighetsmäklare utifrån denna information.

Huvudstadens arvoden andra än vad mäklare tar i arvode i Malmö

En sak som du bör känna till när du ska sälja en bostad i vår huvudstad är att arvodet skiljer sig åt från de i andra städer. Vad mäklare tar i arvode i Malmö eller i andra svenska städer är ofta någonting helt annat än vad fastighetsmäklare i Stockholm tar i arvode för sina tjänster.

Till exempel tar Malmös fastighetsmäklare i genomsnitt 2,3 % i arvode för att mäkla en villa, 2,5 % för ett radhus eller parhus samt 2,9 % för en bostadsrätt. När du jämför alla mäklare i Stockholm inser du snart att snittet där istället ligger någonstans mellan 1-2 %. Med detta sagt brukar dock huvudstadens fastigheter i regel betinga en lite högre köpeskilling. Så räknat i kronor och ören kan skillnaden vara minimal eller till och med väga över till de stockholmska fastighetsmäklarnas fördel.

Gör så här för att jämföra mäklararvoden i Stockholm

Vill du kunna jämföra mäklararvoden i Stockholm? Då kan du göra detta så här:

 • Öppna webbläsaren i din dator eller mobil och gå till en sajt som låter dig göra en sådan jämförelse.
 • Knappa in den information som efterfrågas av sajten.
 • Du får nu offerter från flera olika fastighetsmäklare och kan ta ställning till dessa.