Att tänka på när du bestämt dig för att köpa cykel

att-tanka-pa-nar-du-bestamt-dig-for-att-kopa-cykel

Cykling är ett fritidsnöje och en sport som nästan vem som helst kan ägna sig åt, och som dessutom kan få dig att må bra och komma i form. Det finns dock några saker att tänka på för att maximera nyttan med cyklingen. Så när du har bestämt dig för att köpa cykel bör du ta följande saker i åtanke, särskilt om du är ganska ovan som cyklist:

Ta det lugnt

Bara för att du har beslutat dig att köpa cykel och börja cykla, innebär det inte att du inom kort behöver ställa upp i Tour de France. Därför behöver du inte heller ta i så du spricker och cykla som om du förberedde dig för en större cykeltävling. Även om det kan vara frestande att satsa hårt och ge allt vad du orkar, är det generellt sett bättre att ta det lugnt och försiktigt tills du verkligen har lärt känna din cykel, ditt sätt att cykla och din omgivning.

Börja därför med kortare turer som gör dig van att cykla på din cykel och ger dig erfarenhet, så kan du undvika att drabbas av skador. På så sätt kan du komma in i cyklingen utan att riskera att skada dig och tvingas hålla dig borta från din nyinköpta cykel.

Ha roligt

Det är lätt hänt att man behandlar cyklingen som enbart en träningsform och inte tänker på att ha roligt när man är ute och cyklar. Det är kanske just därför du har beslutat dig för att köpa cykel – för att komma i form. Det betyder dock inte att du inte kan ha roligt medan du motionerar. Du kommer alla gånger få roligare upplevelser i cykelsadeln om du låter dig själv ha roligt medan du gör det du gör. Cykla gärna på nya ställen för att undvika att cyklingen börjar kännas monoton.

Lär av dina misstag

Du bör inte låta dig nedslås om cyklingen är tuffare än vad du hade trott. Du kanske begår ett misstag och slår dig, eller får inte de resultat du hade hoppats på. Oavsett vilket, bör du fundera på vad som gick fel eller inte fungerar och försöka lista ut hur du kan lära av dina misstag.