Catering för julbord

Som alla vet och märker på grund av vädret om inte annat så är det snart dags för julstöket. För de allra minsta är julen ofta den bästa tidpunkten på året medan det för många vuxna snarare är förknippat med väldigt mycket stress och checklistor på saker som ska hinnas med. Gemensamt för alla är ändå att det ska bli en trevlig tid med familj, nära och kära. Och den kanske starkaste traditionen av dem alla är julbordet. Som Sveriges tredje största stad har Malmö ett stort utbud av julbord att erbjuda sina invånare och besökare också för den delen. På restauranger som O’learys, Casino Cosmopol och Malmö Lives konserthus kan du hitta traditionella klassiker. Malmömässan erbjuder även en julshow om man vill spraka till det lite extra. Gemensamt för alla dessa är att de är stora och kända koncept som det kan vara bra att boka i god tid innan man samlar ihop hela skaran av familj eller företaget och lovar en trevlig kväll.

Att bjuda in till julbord i Malmö är alltid populärt! För den som vill hålla festligheterna hemmavid, finns även möjlighet att boka julbordscatering i Malmö. Det är bra att kontakta cateringföretag direkt för att hinna få de tjänster man söker.

Ett franskt julbord

Priserna varierar såklart men ett traditionellt julbord på kvällar brukar ligga någonstans från 500 kronor och uppåt. Ju närmare helgen man kommer och ju närmare jul man kommer kan priserna gå upp något. För den som vill prova något lite annorlunda än den klassiska svenska varianten så erbjuder Boulebar på Drottningtorget ett julbord på franskt vis. I konceptet ingår en guide som berättar om de franska anorna och mat serveras som tillagas i det franska köket. Man spelar boule och så blir det frågesport och fun facts. Ett bra tillfälle att göra en klassisk tradition till något annorlunda.

För den som vill hålla i det mer traditionellt svenska så finns alla klassiker att tillgå hos de vanliga restaurangerna. Även diverse gårdar och gästhus utanför Malmö på den skånska landsbygden erbjuder genomarbetade och traditionella koncept där man hittar allt det vanliga. Inlagda sillar, rullströmming, julskinka, köttbullar, prinskorv olika typer av julkorvar, Janssons frestelse, grisfötter, revbensspjäll, gravad och rökt lax och så vidare. För den som inte vill äta julbord på kvällen har de flesta restauranger också menyer för jullunch. Beställningar och reservationer går att göra såväl på hemsidorna som genom att ringa.