Är det värt att anlita flyttfirma när man flyttar?

Flyttfirmor, uthyrare av lastbilar samt uthyrare av förrådsutrymmen är allesammans till hjälp när vi ska flytta. Alla dessa leverantörer kan hjälpa till med olika delar av leveranskedjan när vi ska lagra och/eller flytta vårt bohag från en plats till en annan. Men är det värt att anlita flyttfirma när man flyttar eller är det bara bortkastade pengar att göra detta?

Svaret på denna fråga är förstås komplext och beror bland annat på hur mycket arbete du själv vill behöva utföra. Är du beredd att göra alla de tunga lyften eller vill du få hjälp med att flytta dina saker? Vill du själv köra en hyrd lastbil med ditt bohag från din nuvarande bostad till nästa? Detta är två frågor som du bör besvara när du står i valet och kvalet och är i flyttagen.

Det är viktigt att du gör ett val som passar din budget. Nedan belyser vi några betydande fördelar med att ta hjälp av en flyttfirma jämfört med att flytta själv.

Därför är det en bra idé att anlita en flyttfirma

Professionella flyttfirmor har flyttgubbar och -kvinnor som har till yrke att flytta bohag. De kan hjälpa dig med allt möjligt i samband med flytten. Till exempel kan du betala dem för att packa ner dina tillhörigheter samt för att flytta dessa mellan punkt A och punkt B. De kan också nyttjas för att packa upp ditt bohag i din nya bostad.

Det kostar såklart en slant att anlita en flyttfirma. Å andra sidan finns det också många fördelar med att göra detta.

Fördelarna inkluderar att:

  • Du inte behöver göra allt jobb i samband med flyttdagen.
  • Flyttgubbarna hjälper dig med de tunga lyften.
  • Du kan beställa diverse tilläggstjänster om du så önskar.

Till nackdelarna hör framför allt att:

  • Du tvingas förlita dig till flyttfirman och dess tidslinje för flytten.
  • Flytten ligger inte längre till fullo i dina händer utan du är beroende av andra.
  • Det kostar mer att ta professionell hjälp jämfört med att själv flytta bohaget.

I slutändan behöver du alltså fundera över vilket alternativ som är bäst för dig!