Kontorshotell mitt i Stockholm

Vill du jobba hemifrån, på ett helt eget kontor eller på ett kontorshotell? Oavsett önskemål så finns det många kontor i Stockholm. Att välja kontorshotell har en rad fördelar, både ekonomiska och praktiska. För en snabb översikt av kontorshotell i Stockholm finns denna sida.

Billigare med kontorshotell i Stockholm

En stor orsak till att många företagare väljer kontorshotell istället för ett helt eget kontor är prislappen. Det är generellt betydligt billigare att hyra ett kontor inom ett ”hotell” än att ha ett helt eget kontor med egen ingång. Orsaken beror på hur konceptet är uppbyggt. Istället för att varje företagare betalar för att ha eget kök, egna toaletter och entré så delas kostnaden mellan flera olika företag. Dyrare än att jobba hemma – men med mer fokus. Billigare än att ha eget kontor – men med mindre egna ytor.

Kontorsshotell skapar nätverk

Genom att utrymmen så som fikarum och personalrum delas med andra skapas naturliga mötesplatser. Företagare som träffar andra företagare bygger upp nätverk som i sin tur kan ge affärer och samarbetsmöjligheter. Detta är även en punkt som varierar kraftigt mellan de olika kontorshotell som finns i Stockholm. En del har lagt ett mycket stort fokus på nätverksdelen genom att ha gemensamma fikastunder, nätverksträffar och after-work. Dessa kontorshotell hittas främst inom konceptet co-working.

Få service på kontoret

Även servicenivån är kraftigt varierande. De med högst servicenivå har receptionister som kan hjälpa till med allt från kopiering och scanning till att ta hand om post eller guida besökare rätt. Då detta är en punkt som fundamentalt skiljer sig åt mellan olika kontorshotell i Stockholm är det viktigt att tänka igenom vilken service som önskas innan avtal skrivs på. Vissa anser att det är ”överflödigt” med någon i receptionen men den dagen ett problem uppstår brukar det visa sig vilken hjälp det egentligen är. Kanske kan de ringa en taxi, få fram en IT-tekniker eller hjälpa till med att förmedla kontaktar till en lokal cateringfirma. När allt flyter på känns behovet inte så stort. Men det är när problemen uppstår reception visar sin största styrka.

Hitta kontorshotell i Stockholm

För den som vill hitta kontorshotell i Stockholm finns ett rikt utbud. Det är dock viktigt att försäkra sig om att kontoret erbjuder vad som önskas. Några frågor att ställa inför att hyra kontorshotell i Stockholm är:

  • Vilken service önskas?
  • Tillgång dygnet runt?
  • Vad ingår i priset – vad tillkommer?
  • Finns det café och/eller restaurang?
  • Finns det kollektivtrafik i närheten?