Ofta smart att köpa en begagnad iPhone

Omsättningen på mobiltelefoner är ganska hög i såväl Sverige som i andra länder. Det är vanligt att man inte använder sin smartphone längre än två-tre år innan man skaffar en ny. Men de konsumenter som har testat att köpa en begagnad iPhone hävdar ofta att de aldrig skulle gå tillbaka till att köpa en ny. De menar bland annat att det inte är ekonomiskt försvarbart att hålla på och köpa nya smartphones.

Tidigare var det kutym i telekombranschen att operatörer i princip delade ut gratis mobiltelefoner till kunder som tecknade långa mobilabonnemang. Så är inte längre fallet och därför går det inte längre att kostnadsfritt (eller åtminstone väldigt subventionerat) lägga vantarna på en ny lur. Istället tvingas man nu vanligtvis betala fullpris om man vill byta ut sin gamla mobiltelefon mot en ny. Detta är en anledning till att det blir allt vanligare att konsumenter väljer att köpa en begagnad iPhone istället för en ny sådan.

Fördelarna med att köpa en begagnad iPhone

Precis som du säkert kan gissa dig till finns det många fördelar med att välja en begagnad iPhone framför en ny. Fördelarna med att göra detta inkluderar bland annat att:

  • Du spara mycket pengar när du köper en begagnad mobiltelefon. Priserna varierar förstås ganska kraftigt på såväl nya som begagnade iPhones beroende på val av butik och modell. Men du kan i regel spara en hel del pengar på att köpa en begagnad iPhone istället för att införskaffa motsvarande modell ny. Det gör att du kan lägga en stor del av dina pengar på annat men ändå få en riktigt bra smartphone med alla de senaste funktionerna.
  • En begagnad iPhone ger mer lagringsutrymme för mindre pengar. En ny iPhone har ofta 32 eller 64 GB i lagringsutrymme. Detta är tillräckligt för de allra flesta konsumenter. Men om du vill kunna lagra fler bilder och videoklipp bör du öka lagringsutrymmet. Genom att köpa en begagnad iPhone kan du ofta få uppemot 128 GB lagringsutrymme för samma pris som en bråkdel av detta till en ny smartphone.

Detta är bara två fördelar och då har vi inte ens gått in på miljöaspekten…