ZignSec erbjuder innovativa lösningar för identifiering

ZignSec erbjuder innovativa lösningar för identifiering

Dagens intensiva internetanvändning har satt högre och högre krav på identifiering. ZignSec är ett företag som arbetar med dessa utmaningar, bland annat genom att ta fram flertalet innovativa lösningar för identifiering. De flesta av oss använder internet för det mesta, från att betala räkningar online till att ta banklån, fixa försäkringar och boka resor. Till skillnad från den fysiska världen, där man endast behöver en legitimation att uppvisa, kräver internetsäkerhet lite mer. För att kunder ska kunna visa att dem verkligen är de dem utger sig för att vara finns det idag fler sätt till identifiering. 

IOD – ID skanning online

Ett effektivt sätt för företag att snabbt kunna kontrollera sina kunder och nya besökare, är genom ID skanning. Genom en apparat skannar man fysiska pass, körkort och ID-kort och får i realtid upp all information om personen. Inte bara den informationen som finns präglad på kortet, utan även information som adresser och liknande. Just nu går ID skanning online att använda globalt, vilket såklart är en stor fördel för företag som tänker expandera över gränserna. Systemet i sig går snabbt att implementera och det är mycket användarvänligt.

EID –  Elektroniska identiteter (eIDS)

EID, eller elektroniska identiteter, är ytterligare en säkerhetsmetod för att säkerställa att en person är den som hen utger sig för att vara. I kort innebär en EID en elektronisk variant av fysiska legitimationer, som exempelvis körkort eller pass. Elektroniska identiteter fungerar bra när det kommer till banköverföringar online eftersom legitimationen innehåller tillräckligt mycket information om en person för att fungera som ett säkerhetskort.

e-IDV – Elektronisk identitetsverifikation

e-IDV, en förkortning för elektronisk identitetsverifikation, är ett slags ID som med hjälp av information från såväl offentliga som privata databaser för att samla information om en persons identitet. Informationen kan gälla saker som:

  • Namn
  • Födelsedatum
  • Personnummer
  • Adress

Antingen blir resultatet en matchning, en partiell matchning eller inte en matchning. Idag används e-IDV frekvent för att minimera risken för bedrägerier på nätet och för att bekämpa ekonomiska brott.

ZignSec erbjuder kompletta identifikationslösningar

Beroende på vilken typ av organisation eller företag du har, kan olika typer av identifieringslösningar vara passande. Därtill finns även KYC (Know Your Customer), bank-API, telefonnummervalidering och mycket mer. Läs mer på https://zignsec.com/