Guldexperten listar sina fördelar

Guldexperten är ett av de företag i Malmö som köper och säljer guld. På dess hemsida listar företaget deras största fördelar vilka presenteras nedan. (Det finns även andra guldhandlare både i Malmö och online. Denna text bör enbart ses som exempel på vilka fördelar som guldbutiker kan ha vilket gör det enklare för kunder att jämföra dem)

Prisgaranti

Om en kund hittar ett bättre pris hos en konkurrent (vid försäljning av guld till Guldexperten) kommer företaget att matcha detta pris. Som med alla prisgarantier finns villkor som måste vara uppfyllda för att prisjämförelsen ska bli så korrekt som möjligt. Företaget anger att de som är intresserade av deras prisgaranti ska kontakta dem för mer information.

Gratis värdering

Guldexperten erbjuder gratis värdering av kundernas guld. Detta är däremot inte något unikt då de allra flesta butiker inom denna bransch erbjuder denna service. Som kund bör man däremot alltid se på den totala kostnaden som kan uppstå. Många onlinebutiker erbjuder exempelvis också fri värdering och fri frakt till företaget. Men om kunden inte är nöjd med värderingen kan det vara kunden som måste betala returfrakten. De som däremot går in i en fysisk butik undviker dessa extrakostnader.

Försäkrade paket

I likhet med många andra onlinebutiker erbjuder Guldexperten gratis och försäkrade ”guldpåsar”. Det är påsar som privatpersoner och företag och kan beställa hem och lägga ädelmetaller i och därefter skicka tillbaka för värdering och eventuell försäljning. Dessa är även försäkrade under hela försändelsen.

Service hos Guldexperten

Guldexperten har både verksamhet i butiker i Malmö samt online. Även om det är möjligt att ringa och maila företaget samt skicka in i guldpåsar så är det många som väljer att gå in i butiken. Detta för att få en mer personlig service. För många innebär det en större trygghet att få detta bemötande och dessutom blir det lättare att titta på smycken och liknande där estetiken är en stor del av dess värde.

Tre dagars ångerrätt

Alla som säljer guld till Guldexperten har tre dagars ångerrätt. Det går därmed att komma till dem och köpa tillbaka exakt samma föremål inom dessa dagar.

Säkerhet

Företaget har hög säkerhet genom exempelvis:

  • Registrering hos Polisen och Bolagsverket
  • Betalning via faktura, delbetalning, banköverföring och kort
  • Lång erfarenhet av branschen och goda omdömen på internet