Så kan du jämföra mäklararvoden i Stockholm

Om du ska sälja din bostad finns det en stor sannolikhet att fastighetsaffärer ligger ganska långt utanför din bekvämlighetszon. Du är förmodligen inte den person som är bäst lämpad att granska de juridiska dokument som är inblandade i en bostadsaffär eller att veta vilket utgångspris som är det mest optimala. Därför bör du jämföra mäklararvoden i Stockholm och anlita någon som kan detta bättre än du.

För som tur är finns det yrkesmän och -kvinnor vilka har detta som yrke och är specialiserade på bostadsaffärer. Dessa personer är betydligt mer bekanta med allt pappersarbete som är involverat i processen och även mer bekväma att hantera detta. Som du säkert förstår räcker det med några enskilda små misstag i pappersarbetet för att du ska förlora väldigt stora pengar. Därför rekommenderar vid att du jämför alla mäklare i Stockholm och därefter anlitar en duktig fastighetsmäklare utifrån denna information.

Huvudstadens arvoden andra än vad mäklare tar i arvode i Malmö

En sak som du bör känna till när du ska sälja en bostad i vår huvudstad är att arvodet skiljer sig åt från de i andra städer. Vad mäklare tar i arvode i Malmö eller i andra svenska städer är ofta någonting helt annat än vad fastighetsmäklare i Stockholm tar i arvode för sina tjänster.

Till exempel tar Malmös fastighetsmäklare i genomsnitt 2,3 % i arvode för att mäkla en villa, 2,5 % för ett radhus eller parhus samt 2,9 % för en bostadsrätt. När du jämför alla mäklare i Stockholm inser du snart att snittet där istället ligger någonstans mellan 1-2 %. Med detta sagt brukar dock huvudstadens fastigheter i regel betinga en lite högre köpeskilling. Så räknat i kronor och ören kan skillnaden vara minimal eller till och med väga över till de stockholmska fastighetsmäklarnas fördel.

Gör så här för att jämföra mäklararvoden i Stockholm

Vill du kunna jämföra mäklararvoden i Stockholm? Då kan du göra detta så här:

  • Öppna webbläsaren i din dator eller mobil och gå till en sajt som låter dig göra en sådan jämförelse.
  • Knappa in den information som efterfrågas av sajten.
  • Du får nu offerter från flera olika fastighetsmäklare och kan ta ställning till dessa.