Fokus på jämförelsesidor

Så kallade jämförelsesidor hjälper konsumenter och företag att hitta rätt – oavsett om det handlar om mobilabonnemang, elavtal eller val av cykel. Ett exempel är A5.nu, en sida som jämför lån och krediter för företag. Sidan har många likheter med andra lånejämförelsesidor.

Lista på långivare utifrån inriktning

Hos A5.nu finns artiklar om olika slags lån och krediter. Vid varje artikel finns en lista på långivare som matchar artikelns inriktning. Exempelvis finns ”företagskrediter utan UC” samt ”Företagskrediter enskild firma”.

Artikeln förklarar vad som kännetecknar denna låneform och de långivare som presenteras är aktiva inom denna inriktning. Som företagare är det därmed enkelt att söka upp passande artikel och därefter skicka in ansökan till en, eller flera, långivare på listan.

Likhet med mobilabonnemang

A5.nu har med upplägget som förklaras ovan stora likheter med jämförelsesidor som jämför mobilabonnemang eller elavtal. Besökaren kan på dessa sidor välja artiklar som exempelvis ”mobilabonnemang med 50 GB” eller ”Elavtal till villa” och därefter få fram ett flertal företag som kan erbjuda detta. Genom att sedan kontakta flera av dessa kan en prisjämförelse ske.

Betyg utifrån flera faktorer

En punkt som skiljer A5.nu mot många andra lånejämförelsesidor är att de betygsatt de olika långivarna med betyg på 1 – 5. Att gå efter betyg kan däremot bli något missvisande då företag har mycket olika förutsättningar. Det som är bästa långivaren för ett företag kan vara ett av de sämsta för en annan. A5.nu har gjort en sammanfattning av betyg som långivaren fått på andra recensionssidor, exempelvis:

  • Trustpilot
  • Google
  • Cashloans

Jämför hos A5.nu – Teckna hos kreditgivaren

A5.nu är alltså ingen bank eller kreditbolag. Hemsidan är enbart en jämförelseportal som samlar in information från flera banker och kreditbolag samt presenterar detta för företagare som är intresserad av att teckna lån. Sidan har därmed samma funktion som andra stora jämförelsesidor som exempelvis Pricerunner, Prisjakt eller sidor som jämför priser på flygresor. Jämför på A5.nu – klicka dig vidare till företagsbanken och gör sedan en ansökan på bankens hemsida.

Gratis att använda

I likhet med andra jämförelsesidor är A5.nu gratis att använda för besökaren. Istället är det samarbetande företag som finansierar tjänsten. Detta via så kallade affiliatelösningar. I korthet innebär detta provisionsbaserad marknadsföring och att ägarna av A5.nu får betalt för konverterande trafik som går till kreditbolagen från denna hemsida.