Vet mer om giftcards och gåvokort

Giftcards och gåvokort kan vara en utmärkt present till någon du tycker om – eller till dig själv. Att köpa dom kommer med fördelar som att mottagaren själv kan välja pryl att köpa, och att det kan finnas möjlighet att kombinera rabatter och erbjudanden (läs mer om det nedan).

Giftcards och gåvokort – ger flexibilitet

Några menar kanske att det är opersonligt att ge bort giftcards och gåvokort– du känner mottagaren bäst – men visst är det en gåva som uppskattas av många. Det ger flexibilitet och frihet till mottagaren, som kan köpa vad han eller hon vill ha mest i en given butik eller köpcentrum.

Flexibelt – men med villkor

Dock kommer presentkort med villkor. Till exempel är det vanligt att följande gäller:

  • Du får inte byta presentkortet mot kontanter
  • Presentkortet har en begränsad giltighetstid.

Att presentkortet inte kan bytas gör på ett sätt att det blir mindre flexibelt. Köper du till exempel ett par byxor som visar sig vara fel storlek eller färg så kan mottagaren oftast byta dom. Med giftcards och gåvokort gäller det att du köper från rätt butik. Det finns också presentkort som gäller för hela köpcentrum, för den som vill ha ett extra säkert kort.

Present för ”rätt” summa

Enklare blir det också för att du själv kan välja en summa du vill ge bort, istället för att hitta en bra present som samtidigt kostar ungefär så mycket du vill spendera. När det gäller nära vänner och familj kanske summan är mindre viktig, men när det kommer till bekanta så kan det kännas mer angeläget att inte spendera för lite eller för mycket. Med giftcards och gåvokort kan du spara både tid och huvudvärk.

Hack: erbjudanden kan i vissa fall kombineras

Många gånger går det inte att kombinera erbjudanden hos en butik. Med ett presentkort kan det dock vara möjligt, eftersom presentkorten i sig ibland ger rabatt. Säg att du får 5 % rabatt på ett gåvokort – det kan då som regel användas för att utnyttja de erbjudanden som butiken eller köpcentrumet har för tillfället.

Dubbel rabatt är möjlig, alltså. I sådana fall gäller det att hålla utkik och kanske till och med söka aktivt efter presentkort med rabatt på, eftersom det kan vara ganska svårt att hitta.